chei

Cheile Ordâncușei

Admirați pereții verticali și brazii ce cresc pe ei parcă ar avea rădăcinile înfipte în stâncă. Descoperă peșterile și grotele din Cheile Ordâncușei. Fotografiază flora specifică.

Descriere Cheile Ordâncușei

Cheile Ordâncușei sunt ușor de parcurs, fiind străbătute de un drum betonat. Pereți maiestuoși de calcar străjuiesc valea. Este una dintre cele mai înguste chei din țară, având o distanță minima între pereți de 6 metri.

Au o lungime de 4 kilometri de-a lungul drumului ce le străbate. Pentru a le putea vedea mai bine vă recomandăm să le parcurgeți pe jos – astfel veți putea simții răcoarea plăcuta și veți putea fotografia flora deosebită. Veți descoperi mici grote în pereții calcaroși.

Toamna este anotimpul în care arată cel mai bine. Culorile ruginii ale frunzelor de fag, verdele molizilor, albul stâncilor și cerul albastru creează un peisaj spectaculos.

Cheile Ordâncușei au fost declarate arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 având o suprafață de 10 hectare – fiind inclusă în Parcul Natural Apuseni.

În Cheile Ordâncușei se găsesc 70 de peșteri / grote, majoritatea de mici dimensiuni. Dintre acestea singura amenajată pentru turism este Peștera Poarta lui Ionele (rezervație speologică). În aceste chei se găsește și un pod natural ce poate fi observat din drumul asfaltat cât timp nu sunt înfrunziți fagii.

Merită șă vizitați Cheile Ordâncușei pentru a vă relaxa într-un cadru natural deosebit și pentru a simți răcoarea plăcută a văii ce le străbate. Veți descoperii copaci atărnați pe marginea stîncilor, o floră bogată și grote de mici dimensiuni.

Cazare la Pensiunea Viorica Arieșeni

Vă oferim cazare în centrul comunei Arieșeni în camere de 2, 3 și 4 locuri. Acceptam plata cu card de vacanță.

Facilități: parcare, camere cu baie proprie, grătar acoperit, ciubăr, filigorie, living, bucătărie, tv în cameră, spațiu verde.

Tarife: 150 lei pe noapte camera dublă; 170 lei camera tripla; 190 lei camera de 4 locuri.

Contact: 0743.206.529

Mai multe informații despre pensiune poti vedea pe turistinfo.ro: Pensiunea Viorica Arieseni

Obiective turistice în apropiere de Cheile Ordâncușei

Videoclip Cheile Ordâncușei

Cum ajung?

Cheile Ordancușei se găsesc pe teritoriul comunei Gârda de Sus, județul Alba, în Munții Apuseni.
Pentru a ajunge la chei pornind din centrul comunei Gârda de sus urmați drumul comunal ce urcă pe valea Gârda Seacă. După 1 kilometru urmați drumul din dreapta. De aici încep Cheile Ordancușei și continuă pe o lungime de 4 kilometri.

Ultima actualizare: 8 februarie 2021