Apuseni

Cascada Vârciorog

Cascada Vârciorog un loc pitoresc și sălbatic. O cădere spectaculoasă de apă de 15 metri înălțime. Este situată în mijlocul unei păduri de molid astfel veți avea parte de aer proaspăt de munte. Un obiectiv turistic ușor accesibil și pentru cei mici.

Descriere Cascada Vârciorog

Cascada Vârciorog se găsește lângă o veche mină de prospecțiuni. Pentru a ajunge la cascada trebuie sa treceți chiar pe lângă halta de steril ce a fost scoasă din adâncul muntelui. Mina este acum părăsită, intrarea fiind în mare parte prăbușită.

Cascada are 15 metri înălțime aproximativ cât un bloc cu 4 etaje. Se află într-o frumoasă pădure de molid la poalele Vârfului Piatra Grăitoare.

Drumul și mai apoi cărarea ce urcă spre Cascada Vârciorog sunt line, astfel încât și cei mici pot să o viziteze. Pentru cei care doresc sa ajungă mai ușor la ea – în sezonul turistic pot folosii trăsura sau sania trasă de cai. De la locul până unde poate ajunge trăsura mai aveți de mers 250 de metri.

Vara în apropiere de cascadă sunt rulote de unde puteți cumpăra clătite și plăcinte. Deasemenea găsiți să cumpărați fructe de pădure sau sirop și dulceață. Cascada este locul potrivit unde vă puteți răcorii și relaxa admirând șuvoiul de apă cristalină ce vine de sus din munte.

Pentru a avea mai multă liniște și a vă putea bucura în voie de frumoasa cascadă vă recomandăm să o vizitați primăvara sau toamna. Un alt avantaj primăvara este acela că datorită topirii zăpezilor debitul Văii Vârciorog este mai mare și cascada mai spectaculoasă.

Se poate ajunge la Cascada Vârciorog și iarna când zăpada este mică. De obicei este o cărăruie bine bătătorită fiind unul dintre obiectivele turistice ce atrag turiștii din Arieșeni.

Merită să vizitați Cascada Vârciorog pentru a admira frumoasa cădere de apă și pădurea înconjurătoare cu micile vietăți și flori parfumate. Un alt motiv pentru a face o drumeție este mișcarea în aer liber și lucrurile interesante pe care le descoperiți pe cărare – fructe de pădure, insecte, flori.

Cazare la Pensiunea Viorica Arieșeni

Vă oferim cazare în centrul comunei Arieșeni în camere de 2, 3 și 4 locuri. Acceptam plata cu card de vacanță.

Facilități: parcare, camere cu baie proprie, grătar acoperit, ciubăr, filigorie, living, bucătărie, tv în cameră, spațiu verde.

Tarife: 150 lei pe noapte camera dublă; 170 lei camera tripla; 190 lei camera de 4 locuri.

Contact: 0743.206.529

Mai multe informații despre pensiune poti vedea pe turistinfo.ro: Pensiunea Viorica Arieseni

Obiective turistice în apropiere de Cascada Vârciorog

  • Ghețarul Scărișoara – evoluția climei din Apuseni din ultimii 10000 de ani.
  • Peștera Poarta lui Ionele – portal gigantic, in perioadele ploioase in peșteră poți vedea o cascadă și un râu subteran.
  • Groapa Ruginoasă – un fenomen unic în Parcul Natural Apuseni – peisaj ce parcă e de pe altă planetă
  • Biserica Biharea – o bisericuță pe la care posibil a trecut și Avram Iancu fiind peste deal de casa natală

Videoclip Cascada Vârciorog

Cum ajung?

Cascada Vârciorog se găsește lângă Satul Vamvucești, comuna Arieșeni în județul Alba, la poalele Vârfului Piatra Grăitoare.

Pentru a ajunge la Cascada Vârciorog pornind din Gârda de sus urmați DN75 spre Ștei - 11 kilometri, după ce treceți centrul Comunei Arieșeni - la 2.5 kilometri de acesta în dreptul indicatorului spre cascadă urmați marcajul turistic punct galben și Valea Vârciorog până la cascadă.

Distanța de la Gârda de sus până la la Cascada Vârciorog este de 14,5 kilometri. Dintre aceștia cei 11 kilometri pe drumul național îî faceți cu mașina în 15 minute. Restul distanței o puteți parcurge în drumeție într-o oră astfel veți avea timp să admirați râul și pădurea. Găsiți la intersecția dintre drumul național și drumul forestier o parcare cu plată unde puteți lăsa mașina.

În sezonul turistic pe drumul forestier puteți merge cu trăsura sau cu sania trasă de cai.

Ultima actualizare: 8 februarie 2021