biserici

Biserică Ocoale

Un loc de popas pentru turiștii care urcă prin Cheile Ordâncușii spre Peștera Ghețarul Scărișoara.

Descriere Biserică Ocoale

Un loc de popas și rugăciune pentru cei care urcă prin Cheile Ordâncușii spre Peștera Ghețarul Scărișoara.  În Satul Ocoale pe partea dreaptă a drumului veți vedea o mică bisericuță de lemn.  În zilele de duminică și în zilele de sărbătoare aceasta este deschisă pentru moții din satele Ghețar, Ocoale, Dealul Frumos, Hănășești și pentru oricine îi trece pragul.

Biserica din Ocoale are hramul „Schimbarea la față”. Este acoperită cu tablă iar peste bârnele de lemn este pusă șindrilă din lemn de molid pentru a o proteja de intemperii.

A fost resfințită în 22 iulie 2018 de către Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei si un sobor de preoți și diaconi.

În fiecare an de hramul bisericii ”Schimbarea la Față”, pe data de 6 august se adună moții din Gârda de sus și localitățile învecinate pentru a participa la slujba.

Merită să faceți un popas la Bisericuța din Ocoale pentru a o admira și a vă ruga.

Cazare la Pensiunea Viorica Arieșeni

Vă oferim cazare în centrul comunei Arieșeni în camere de 2, 3 și 4 locuri. Acceptam plata cu card de vacanță.

Facilități: parcare, camere cu baie proprie, grătar acoperit, ciubăr, filigorie, living, bucătărie, tv în cameră, spațiu verde.

Tarife: 150 lei pe noapte camera dublă; 170 lei camera tripla; 190 lei camera de 4 locuri.

Contact: 0743.206.529

Mai multe informații despre pensiune poti vedea pe turistinfo.ro: Pensiunea Viorica Arieseni

Obiective turistice în apropiere de Biserică Ocoale

Videoclip Biserică Ocoale

Cum ajung?

Pentru a ajunge la peșteră pornind din centrul comunei Gârda de sus urmați drumul comunal ce urcă pe valea Gârda Seacă(DJ750). După 1 kilometru, în prima intersecție, urmați drumul din dreapta. Continuați pe lângă Poarta lui Ionele și Cheile Ordâncușei. Mergeți tot pe drumul betonat până la bisericuță. Singurul drum asfaltat cu care vă veți întâlnii este unul pe partea dreapta ce urcă în Poiana Călineasa. Bisericuța este la ieșirea din satul Ocoale spre satul Ghețar, pe partea dreaptă.

Ultima actualizare: 8 februarie 2021